Prin anul 1936, tigrul tasmanian a disparut de pe terra. Motivul ? Nu se prea stie. Insa o echipa de cercetatori de la Muzeul Australian din Sydney au incercat cu succes, sa preleveze mostre de ADN de la un fetus vechi de 136 ani. In curand s-ar putea ca filmul "Jurassic Park" sa nu mai fie doar o fictiune, ci chiar o realitate. Asta daca s-ar gasi mostre de ADN de dinozauri.......

1866 Un fetus de tigru tasmanian femela este recoltat si introdus intr-o substanta conservanta (etanol). Nu intamplator a fost aleasa aceasta metoda de conservare. O solutie de formol ar fi denaturat cu timpul proba biologica recoltata.

1936 Ultimul tigru tasmanian moare la gradina zoologica Hobart din Tasmania. Se pare ca unul din ingrijitori uitase sa inchida cusca, iar animalul murise apoi datorita expunerii prelungite la soare.

1963-1980 Dr. Eric Guiler conduce o serie de expeditii in zone diferite ale Tasmaniei. In 1966 se gasesc mostre in zona raului Whyte, care par a fi fire de par ale unui tigru tasmanian, insa nici urme ca acesta ar mai fi in viata.

1986 Tigrul tasmanian este declarat specie disparuta.

1999 Trustul Rheuben Griffith incepe sa caute finantare pentru un proiect grandios si in acelasi timp neobisnuit: clonarea tigrului tasmanian. Muzeul National al Australiei continua cercetarile pentru readucerea la viata a acestui animal.

2002 Muzeul National al Australiei declara ca a reusit sa extraga din fetusul conservat in alcool in1866, cateva mostre de ADN de buna calitate. ADN-ul a fost multiplicat cu succes prin metoda PCR, in final obtinandu-se milioane de copii de fragmente de ADN in perfecta stare. Astfel ADN-ul poate fi introdus in celule vii, indeplinindu-si functiile sale.

2004 Cautarea celei mai bune gazde pentru introducerea fragmentelor de ADN si investigarea sistemului sau de reproducere.

2005-2010 Crearea unor cromozomi artificiali si incercarea de fertilizare a unei femele purtatoare.

2010 Cu putin noroc nasterea dupa aproape 74 de ani de la disparitie a tigrului tasmanian.